Koji je uzrok vaše bolesti?

Koji Je Uzrok Vaše Bolesti

Koji je uzrok vaše bolesti?

U moru teorija, metoda, mišljenja, preporuka, knjiga itd. koje postoje danas teško je znati što je prava istina. Teško je stvarno doći do srži stvari, odnosno do uzroka bolesti. Doktori pišu latinske nazive bolesti, objašnjavaju jezikom koji nije nama običnim ljudima razumljiv i koliko god zvuči pametno, čini nam se da ni oni ne znaju što pričaju kad se mi ne osjećamo bolje…. Zato u ovom članku krećemo od osnova i temelja za svaku bolest.

Pravi uzrok

Pravi uzrok vrlo je jednostavan – acidoza limfe. Dajte da objasnim.. Naša krv je blago alkalna (7,4 pH) i u takvom stanju treba i ostati jer našem tijelu odgovara takav pH. Osim krvi i naša druga tekućina u tijelu treba biti alkalna (osim naravno u želucu), a ta druga tekućina je limfa koja okružuje svaku stanicu u našem tijelu. Problem nastaje kad se u limfi nataloži otpada koji je kisel i onda uništava stanice. Zamislite što bi se desilo vašim stanicama kože da ruke držite u octu. Peklo bi vas, da. Što duže držite koža bi vam posajala osjetljivija. Sad zamislite sve svoje stanice u tijelu – srca, kosti, živaca, bubrega… u još jačoj kiselini koja ih okružuje, svake minute u danu!

Ako je vaša limfa puna otrova i otpada koji su kiseli, to će uništavati vaše stanice i nakon određenog vremena dovesti do pojave bolesti. A bolest nije ništa drugo nego popis određenih simpoma kojima se daje zajedničko ime.

Sad se vjerojatno pitate – otkud optad i kiselina u limfi? Samim radom, stanice imaju nusprodukte koji su kiseli i odlaze u limfu. Isto kao što kad auto vozi i koristi gorivo kao energiju, nastaju nusprodukti koji se moraju izbaciti kroz auspuh. Ali veći dio otrova u nama dolazi iz hrane, a nešto manje iz zraka, kozmetike i sl. Stavimo po strani pesticide, antibiotike, steroide, sladila i ostalo jer svi znamo da je to štetno. Ja ovdje govorimo o namirnicama kao takvima bez štetnih dodataka. Možda neki ne znaju, ali i bez tih dodataka hrana može biti štetna za ljude – ali ne nužno i za druge vrste. Dobra hrana za lava, nije nužno dobra za nas i obratno. Dakle, kad kažem dobra ili loša mislim na ljudsku fiziologiju i zdravlje. Hrana se dijeli u 2 glavne skupine:

  1. Ona koja ima kiseli utjecaj na tijelo (acid ash)
  2. Ona koja ima alkalni utjecaj na tijelo (alkaline ash)

Hrana koja ostavlja kiseli utjecaj na tijelo kiseli i limfu te time uništava stanice u našem tijelu. Naša svaka stanica ima električni potencijal i vrlo delikatne koncentracije iona u staničnoj i izvan staničnoj tekućini. Promjenom iona mijenja se i elektični potencijal stanice što je jako loše i uzrokuje razne disbalanse u tijelu. Bitno je naglasiti da ioni u kiselom mediju nisu isti kao u lužnatom.

Osim toga, činjenica je da se naše stanice regeneriraju u blago lužnatom mediju, a što se pH više smanjuje, stanice se više uništavaju.

Tablica hrane

Izvor: dr. Morse

U toj tablici možemo vidjeti da većina hrane koju konzumiramo naginje kiseloj strani. I ako na to dodate kiseline iz metabolizma, sve vam je jasno – otkuda bolesti, upale, umor itd. Naše tijelo kosristi minerale da alkalizira tekućine, a time i stanice. Ako jedemo mnoštvo voća i povrća tako dajemo tijelu materijale koji mu trebaju da bude u homeostazi s tim da ga ne kiselimo dodatno lošom hranom.

Nastavak u sljedećoj objavi…

Napomena: ovo nije zamjena za dijagnozu. Ovo je isključivo u edukativne svrhe. Više o tome pročitajte u Pravilima privatnosti. 

Podijeli s Drugima
Share on facebook
Share on pinterest
Share on reddit
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp