Pobjedite Umor na Prirodan Način

Umor

Pobjedite Umor na Prirodan Način

Jedna od ključnih stvari u detoxu, promjeni prehrane i eliminaciji bolesti je stanje nadbubrežnih žlijezdi. Za one koji ne znaju, nadbububrežne žlijezde upravljaju radom bubrega, proizvode bitne hormone, neurotransmitere, protuupalne tvari (kortikosteroide), sudjeluju u metabolizmu masti, šećera i minerala te mnogo drugih vitalnih funkcija. Slabost nadbubrežnih žlijezdi u početku dovodi do akutnih problema, a dugoročno do ozbiljnih i kroničnih bolesti. Skoro u svakom videu na kanalu spominjem važnost bubrega i nadbubrežnih žlijezdi i da valjda svaka osoba koju znam privatno ili mi je klijent ima slabost nadbubrežnih žlijezdi samo je pitanje do koje mjere.

 

Nadbubrežne Žlijezde
Nadbubrežne Žlijezde Povrh Bubrega

 

Kronični umor

Kronični umor samo je jedan od simptoma slabih nadbubrežnih žlijezdi i kod većine ljudi pojavljuje se prvi ili među prvima uz neke od ostalih simptoma: pospanost, razni problemi s kožom pogotovo upalni, autoimune bolesti, problem regulacije šećera u krvi, deficit raznih minerala (npr. anemija), napadaji panike, strah, insomnija, hormonski problemi, zatvor i dr.

Bilo da proživljavate stanje teške bolesti ili neke “sitnice” poput kroničnog umora ili akni, ovo ljekovito bilje vam može biti od pomoći. Ali bez obzira na to što su ljekovite, moram napomenuti da treba biti oprezan s dozama i ako niste dovoljno upoznati s tematikom ljekovitog bilja preporučila bih da se posavjetujete s herbalistom, detox specialistom ili nekom drugom stručnom osobom koja vas može uputiti u doze određenih biljnih pripravaka.

Sladić/Slatki Korijen

Ovo je biljka s kojom sam se susrela u samom početku svoje prirodne avanture pa mogu reći dosta o toj biljci. Meni osobno je jedna od najdražih, ako ne i najdraža. Sladić latinskog naziva Glycyrrhiza glabra donosi mnogo dobrobiti za tijelo, od probave do živčanog sustava. Ali u ovom članku fokusirat ću se na djelovanje na nadbubrežne žlijezde. Za početak pomaže kod niskog tlaka jer ga blago i prirodno podiže pa bi ga osobe s vrlo visokim tlakom trebale izbjegavati. Sladić također pomaže smanjiti upalu u tijelu, ali za razliku od kortikosteroida koji se inače koriste za smanjenje upale, sladić ne oslabljuje nadbubrežne žlijezde nego dapače jača ih.

Budući da djeluje na nadbubrežne žlijezde pomaže regulaciji šećera u krvi te pomaže kod simptoma dijabetesa. Samim time pomaže i pri regulaciji gljivica u tijelu, pogotovo kandide koja se previše razmnožava ako naše tijelo ne metabolizira šećer pravilno. Još jedna korisna uloga sladića u tijelu je da razrjeđuje sluz te tako lakše možemo iskašljati ili izbaciti kroz stolicu višak sluzi u organima. A kao što sam već rekla, djeluje na živčani sustav stvarajući neurotransmitere može pomoći i kod problema s disanjem (COPD) i astme.

Slatki Korijen
Slatki Korijen

Osobno ga uzimam u obliku tinkture koju sama radim u omjeru 1:5. Kako radim tinkture možete pogledati u ovom videu. Na tržištu postoji puno različitih pripravaka sa sladićem, ali bitno je napomenuti da ako uzimate tinkturu najbolje je da bude u omjeru 1:4 ili 1:5 jer ako je manje, pripravak nije dovoljno potentan. Sladić osim u alkoholnoj tinkturi možete uzimati u glicerinskoj tinkturi, prahu, kapsulama ili kao čaj. Svaki oblik ima svoje prednosti i mane pa je najbolje da se posavjetujete s nekim stručnim vezano za doze i oblik uzimanja sladića i drugog ljekovitog bilja za vaš individualan slučaj.

Za kraj, sladić koristim skoro svakodnevno jer pomaže mom niskom tlaku pogotovo kad sam jako iscrpljena i umorna. Koristim ga kad radim bilo kakav post jer pomaže filtraciji bubrega i čišćenju limfe od kiselina i viška sluzi. Također sam ga koristila i kad sam radila antiparazitski protokol upravo zbog njegovih dobrobiti kod reguliranja šećera i gljivica te kako bih što više počistila smeće u tijelu zbog kojeg su paraziti i prvobitno došli. Primjena sladića u tom protokolu dala mi je puno bolje rezultate nego originalni protokol. Plus, popravlja gorak okus ostalih tinktura u protokolu!

Napomena: ako se pretjera s dozom, može se javiti blaga aritmija, nemogućnost dubokog udaha te povišen tlak pa budite oprezni kod doziranja.

Ako vas zanima još biljaka s kojima možete ojačati nadbubrežne žlijezde i pobjediti umor pročitajte i članke o Sibirskom ginsengu i Sjemenu koprive. A ako vas zanima kako se bolje odmoriti i obnoviti živčani sustav pročitajte ovaj članak.

 

Podijeli s Drugima
Share on facebook
Share on pinterest
Share on reddit
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp