Što Uzrokuje Rak ili Tumor?

Što Uzrokuje Rak ili Tumor

Što Uzrokuje Rak ili Tumor?

Kako nastaje tumor ili rak?

Kako nastaje rak službeno je otkriveno još i ranije, a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svijetu zna za to, jer je ta istina nažalost sakrivena od javnosti.

Godine 1931. njemački znanstvenik Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak mehanizma kako nastaje rak. Dr. Warburg je otkrio da je rak rezultat antifiziološkog načina života. Antifiziološkim načinom prehrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kiseonikom. Stanična kiselost istiskuje kisik, a pomanjkanje kisika u stanicama stvara kiselo okruženje.

Dr. Warburg je rekao: “Pomanjkanje kisika i kiselost dvije su strane iste medalje: ako netko ima jedno, ima i drugo”.

Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika imat ćete zakiseljen organizam (limfu). Kisela sredina je sredina bez kisika.

“Oduzmete li zdravoj stanici 35% njenog kisika, možete ju pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana”, tvrdio je dr Warburg. “Sve normalne stanice imaju apsolutnu potrebu za kisikom, ali tumorske stanice mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez iznimke”.

Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava alkalna

U svom djelu “Metabolizam tumora“, dr Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uvjeta: kiselost staničnih tekućina (točnije limfe) i hipoksiju (pomanjkanje kisika). Otkrio je, da su tumorske stanice anaerobne (ne konzumiraju kisik) i da ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih koncentracija kisika. Tumorske stanice mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kisika.

Stoga, rak/tumor nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kisika.

Zdrave stanice žive u alkalnoj sredini punoj kisika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Tumorske stanice žive u kiseloj sredini siromašnoj kisikom. Kiselost i alkalnost organizma ovise od hrane koju jedemo. Nakon probave u želucu i crijevima, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, ostavlja kiseli ili alkalni trag na tijelo. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma ovisi o toga šta jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje mjeri se pH ljestvicom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Naše stanice, da bi mogle uspješno funkconirati, trebaju imati lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,35 i 7,45. Krv se neprestano sama regulira puferima kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Više o tome kako nastaju “bolesti” u tijelu pročitajte ovdje.

Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i limfu te zagađuje tijelo.

Hrana koja zakiseljuje tijelo:

 • Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljikohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
 • Meso (sve vrste)
 • Proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt itd.
 • Rafinirana sol
 • Rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.
 • Kruh
 • Margarin
 • Kofein, alkohol, duhan
 • Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd. (npr. energetska i gazirana pića, grickalice i sl.)
 • Antibiotici i općenito svi lijekovi

Hrana koja alkalizira:

 • Sve sirovo povrće. Neko je kiselo po okusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.
 • Voće. Na primjer, limun unutar tijela ima veoma visok stupanj alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli okus).
 • Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele
 • Klorofil. Zelene biljke sadrže klorofil koji je veoma alkalan.
 • Voda, pogtovo destilirana. Važna je za proizvodnju kisika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom cijelog dana.
 • Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kisik cijelom tijelu. Sjedalačkii način života uništava život.

Kemoterapija ne liječi rak nego pogoršava kiselost organizma

Kemoterapija zakiseljuje tijelo do te mjere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralizovalo kiselost žrtvujući minerale (kalcij, magnezij, kalij ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu). Iz tog razloga primjećujemo promjene na osobama koje primaju kemoterapiju, između ostalog i otpadanje kose. Ostali lijekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbjegavati koliko je to god moguće.

Ispravan omjer pH

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vježba. Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 60% alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana. Ne zloupotrebljavajte so te je koristite što je manje moguće. Ako ste bolesni, idealno je da vam ishrana bude barem 80% alkalna.

Imate li karcinom, savjet je da alkalizujate tijelo što je više moguće. To možete postići uz pomoć prehrane, vježbe, izbjegavanja stresa i dodatnog unosa klorofila i sirovog voća poput citrusa i grožđa.

Mišljenja stručnjaka

“Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna točka zasićenosti tijela kiselošću”, rekao je George W. Crile iz Clevelanda, jedan od najpriznatijih kirurga na svijetu.

“Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u tijelu.” – Dr. Theodore A. Baroody, knjiga “Alkaliziraj se ili umri” (“Alcalize or Die”):

“Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne skladištiti kiselost i toksine u većoj mjeri nego što ih može izlučiti, onda se javljaju bolesti” – dr. Robert O. Young

Ako imate dodatnih pitanja, javite se putem kontakt forme na ovom linku, a možete i zapratiti YouTube kanal. Ovo nije službeni medicinski savjet niti zamjena za dijagnozu. Ovo je isključivo u edukativne svrhe!

 

Podijeli s Drugima
Share on facebook
Share on pinterest
Share on reddit
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp