Uzrok i Prirodno Saniranje Akni

Uzrok i Prirodno Saniranje Akni

Uzrok i Prirodno Saniranje Akni

Svatko od nas nekad ima pokoji prištić, ali veliki je problem ako imamo akne. Ne samo ni estetski već zbog iritacija kože i ograničenja koje za sobom nose. U ovom članku ukratko ću objasniti kako do akni dolazi i koja jednostavna rješenja možete primijeniti.

Uzrok

Koža je naš “treći bubreg”. Kad nam bubrezi ne filtriraju dobro štetne tvari iz organizma, one se nakupljaju oko svih stanica u tijelu. One se nakupljaju iz hrane koja nije dobra za naš organizam, ostalih toksina iz okoliša, negativnih emocija, ali i samog rada stanica. Limfa je sustav poput krvi, ali je zadužen za pohranu, ublažavanje i eliminiranje štetnih tvari iz organizma. Ovisno o tome koja tkiva su nam genetički slabija tamo ćemo vidjeti degeneraciju, odnosno lošiju ili nikakvu funkciju stanica. U slučaju akni ili neke druge kožne bolesti, te kiseline i ostale štetne tvari pokušavaju negdje izaći, a za taj način odaberu kožu. Dakle, bilo kakav problem na koži je odraz unutarnjeg stanja tijela, točnije bubrega.

I bakterije tu igraju ulogu, ali na vaše iznenađenje dobru. Bakterije ne treba ubijati s površine kože jer su one tamo s razlogom. Ako bolje razmislite koja je uloga bakterija u prirodi, zaključit ćete da su oni čistači i razgrađivači. Ali kao i svako drugo živo biće ide tamo gdje ima za jesti. Te bakterije se hrane naši otpadom iz tijela, kojeg u ovom slučaju izlučujemo preko kože.

Pogledajte malo detaljnije što se nalazi u aknama… Nekakva bijela tvar koja je masna i smrdljiva. Što bi to moglo biti? Pa upravo ta limfa koja u sebi akumulira otrove koje niste mogli izbaciti. Ti otrovi u limfi su ono što ZAPRAVO IRITIRA vašu kožu, potiče crvenilo i privlači bakterije!

Tek kad istisnete, odnosno izbacite tu bijelu masu (sluz) i dođete do krvi, vaša koža se može regenerirati. Ali kako postići da se koža regenerira sama bez da istiskujete akne?

Lijek

Prvo moram naglasiti da površinske kreme koje “liječe” akne zapravo ne liječe akne. One samo POTISKUJU simpome, odnosno tu bijelu tvar s otrovima natrag u tijelo da se ne vidi na površini kože! Ali to nisu ni samo kreme, postoje i razne tablete, hormonske terapije, a često puta i antibiotici (jer su doktorima za sve krive bakterije, a ne medij, odnosno razlog zašto su došle).

Problem se treba riješiti iznutra, a onda će se to odraziti i na lijepoj, mekoj i čistoj koži.

Osnovni protokol

  1. Obavezno potaknuti bubrege da filtriraju!
  2. Jesti što više moguće alkalne hrane da se smanji iritacija i akumuliranje otpada u limfi.
  3. Počistiti crijeva

Osim toga možete si pripomoći kupanjem u slanoj vodi i ispirati lice u slanoj vodi. Pomoći će smiriti iritacije i neugodne mirise.

Filtracija bubega

postiže se na više načina, ali temeljno je prestati unositi hranu i prakticirati stvari koje uništavaju bubrege. A to su životinjski proteini, ali i previše proteina općenito. Kod bolesti bubrega, pacijenti imaju više koristi od konzumiranja malo aminokiselina. Životinjski proteini u mesu, mliječnim proizvodima i jajima najviše uništavaju delikatne stanice za filtraciju. Poslije toga slijede mahunarke i ostali izolati proteina, bilo životinjski bilo biljni. Više o filtraciji bubrega možete saznati u ovom videu.

Osim toga, stres, anksioznost, agresivnost, pretjerano uzbuđenje i adrenalin također manjuju filtraciju.

Alkalna hrana

Voće je najbolja hrana za osobe koje imaju problem s filtracijom jer je voće prepuno elektrolita, vode, vlakana i      drugih nutrijenata koji čiste limfu i sitne kanaliće u bubrezima kroz koje bi se trebala filtrirati limfa. Osim što čisti limfu, čisti i crijeva.

Poslije voća dolazi povrće, pogotovo s velikum udjelom vode poput krastavca, rajčice, tikivice, paprike, zelenog lisnatog povrća… Povrće ima nešto više vlakana pa je bolje u funkciji čišćenja crijeva.

Krenite tako da jedan obrok zamijenite obrokom od voća, npr. doručak. Jedite tako nekoliko dana pa drugi obrok zamijenite salatom. Probajte jesti barem 50% sirovog voća i povrća na dnevnoj bazi. Što više sirovog jedete primjetit ćete bolje rezultate s vremenom.

Ako ste ikada prije postili, možete probati prakticirati suhi post, a za vas koji niste i ne znate što je to, možete pogledati snimke radionica na tu temu.

Čišćenje crijeva

Ono što jedemo direktno utječe na naša crijeva, ali i ostale probavne organe. U trenutku kad hrana dođe do crijeva trebala bi biti razgrađena i spremna za absorpciju (upijanje). Većina ljudi ni ne probavlja hranu dobro pa i kad dođe do crijeva u neiskoristivom je obliku, ne može hraniti našu krv i ostale stanice nego se samo nataloži na stijenke crijeva i truli. Tada dolaze paraziti, neželjene bakterije, gljivice itd. Ponavljam, ta stvorenja dolaze tamo gdje ima hrane, a mi smo im tu hranu omogućili.

Drugi problem je toksična hrana koja kad se razgradi na dovoljno male molekule može proći stijeku crijeva i ući u nešu limfu i krv. Takvi toksini su najveći uzrok psihičkih bolesti danas, ali i poremećaja rada endokrinih žlijezda. Tijelo NE ŽELI TOKSINE IZ HRANE (konzervanse, bojila, pojačivaće okusa, metalne soli, flor, teške metale…) i da bi se zaštitilo stijenka crijeva počne lučiti više sluzi. I ne samo više nego čvršće kako bi storilo fizičku barijeru da toksini ne prođu do krvi.

U toj sluzi se nalazi onda sva neprobavljena hrana, paraziti, kemikalije… A taj “čep” na crijevima ne dozvoljava detox iz tijela da izađe van. I onda se opet vraćamo na sličnu situaciju kao i kod začepljenih bubrega. To mora negdje izaći, a jedino je još slobodna koža i dišni sustav.

Dakle, osnovno je “otčepiti” dva glavna sustava za izbacivanje štetnih tvari da koža ne bi morala trpiti!

  • A to možete postići na više načina, jedite što više sirove hrane, pogotovo voća i povrća.
  • Osim toga možete napraviti klitriranje.
  • Možete postiti na sokovima ili vodi za čišćenje crijeva, a suhi post za bubrege.
  • Možete uzimati tinkture, čajeve ili prah od ljekovitog bilja koji najbolje odgovara vašim zdravstvenim problemima.
  • Možete uzimati i tvari koje absorbiraju na sebe teške metale, parazite, gljivice, sluz itd. npr zelena ventilirana glina, aktivni ugljen, chlorella, spirulina i još mnogo drugih.

Ako imate dodatnih pitanja, javite se na mail putem kontakt forme na ovom linku, a možete i zapratiti YouTube kanal. Ovo nije službeni medicinski savjet niti zamjena za dijagnozu. Ovo je isključivo u edukativne svrhe!

Podijeli s Drugima
Share on facebook
Share on pinterest
Share on reddit
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp