Ova izjava o kolačićima je zadnji put ažurirana 10.03.2019. i odnosi se na građane Europskog gospodarskog prostora.

Napomena: Kolačiće koje ste prihvatili možete promijeniti na dva načina.

  1. Tako da u svojem web pregledniku obrišete sve kolačiće vezane za pbb.com.hr i potom pri ponovnom dolasku na stranicu odaberete koje kolačiće želite prihvatiti.
  2. Tako da na desktop (računalo, laptop) verziji ove stranice mišem pređete preko zelene oznake u donjem lijevom djelu stranice te kliknete na tipku ‘Pregled postavki’ i ponovno postavite željene kolačiće.

1. Uvod

Naša web stranica, https://poweredbybiljke.com (u daljnjem tekstu: “web stranica”) koristi kolačiće i druge srodne tehnologije (za praktičnost sve se tehnologije nazivaju “kolačići”). Kolačiće također postavljaju treće strane koje smo angažirali. U donjem dokumentu Vas obavještavamo o korištenju kolačića na našoj web stranici

1.1 Što su kolačići?

Kolačić je mala jednostavna datoteka koja se šalje zajedno sa stranicama ove web-lokacije i koju preglednik pohranjuje na tvrdom disku računala ili drugog uređaja. Informacije pohranjene u njima mogu se vratiti na naše poslužitelje ili poslužitelje relevantnih trećih strana tijekom sljedećeg posjeta.

1.2 Što su skripte?

Skripta je dio programskog koda koji se koristi za ispravno i interaktivno funkcioniranje naše web stranice. Ovaj se kod izvršava na našem poslužitelju ili na vašem uređaju.

1.3 Što je ‘web pratilica’?

‘Web pratilica’ (ili oznaka piksela) je mali, nevidljivi dio teksta ili slike na web-lokaciji koji se koristi za praćenje prometa na web-lokaciji. Da biste to učinili, razni podaci o vama pohranjuju se pomoću ‘web pratilice’.

1.4 Privola

Kada prvi put posjetite našu web stranicu, pokazat ćemo vam pop-up s objašnjenjem o kolačićima. Čim kliknete na “Spremi postavke”, pristajete da koristite kategorije kolačića i dodataka koje ste odabrali u skočnom prozoru, kako je opisano u ovoj izjavi o kolačićima. Korištenje kolačića možete onemogućiti putem preglednika, ali imajte na umu da naša web-lokacija možda više neće raditi ispravno.

1.5 Treće strane

Dogovorili smo se o korištenju kolačića s drugim tvrtkama koje postavljaju kolačiće. Međutim, ne možemo jamčiti da će te treće strane obraditi vaše osobne podatke na pouzdan i siguran način. Stranke kao što je Google smatraju se neovisnim kontrolorima podataka u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka. Preporučujemo da pročitate izjave o privatnosti tih tvrtki.

2. Kolačići

2.1 Tehnički ili funkcionalni kolačići

Neki kolačići osiguravaju ispravan rad određenih dijelova web stranice i spremanje vaših korisničkih postavki. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo vam da posjetite našu web-lokaciju. Na taj način ne morate više puta unositi iste podatke prilikom posjeta našoj web-lokaciji i, na primjer, stavke ostaju u vašoj košarici sve dok ne platite. Ove kolačiće možemo postaviti bez vašeg pristanka.

2.2 Analitički kolačići

Koristimo analitičke kolačiće za optimizaciju web stranice za korisnike. S tim analitičkim kolačićima dobivamo uvid u korištenje naše web stranice. Tražimo vaše dopuštenje za postavljanje analitičkih kolačića.

2.3 Oglašivački kolačići

Na ovoj web-lokaciji koristimo oglašivačke kolačiće, što nam omogućuje personaliziranje oglasa za vas, a mi (i treće strane) dobivamo uvid u rezultate kampanje. To se događa na temelju profila koji kreiramo na temelju klika i surfanja na i izvan https://poweredbybiljke.com. S tim kolačićima vi, budući da su posjetitelji web stranice povezani s jedinstvenim ID-om, na primjer, ne vidite isti oglas više puta.

Budući da su ti kolačići označeni kao kolačići za praćenje, tražimo vaše dopuštenje da ih postavimo.

2.4 Gumbi društvenih medija

Na našoj web stranici smo uključili gumbe za Facebook, Twitter, Linkedin, Google Plus, Whatsapp, Instagram i druge, za promicanje web stranice (npr. “Like”, “pin”) ili dijeljenje (npr. “Tweet”) na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, Linkedin, Google Plus, Whatsapp, Instagram i drugi. Ovi gumbi rade pomoću dijelova koda koji dolaze s Facebooka, Twittera, Linkedina, Google Plus-a, Whatsapp-a, Instagram-a i drugih. Ovaj kod postavlja kolačiće. Ovi gumbi društvenih medija također mogu pohraniti i obraditi određene informacije, tako da vam se može prikazati personalizirana reklama. Pročitajte izjavu o privatnosti tih društvenih mreža (koja se može redovito mijenjati) da biste saznali što rade s vašim (osobnim) podacima koje obrađuje pomoću tih kolačića. Podaci koji se dohvaćaju su anonimni koliko god je to moguće. Facebook, Twitter, Linkedin, Google Plus, Whatsapp, Instagram i drugi nalaze se u SAD-u.

 

Postavljeni kolačići


WP_API Schema

Svrha: Ovaj kolačić omogućuje prikazivanje obavijesti o kolačićima.

Zadržavanje: 365 dana

Korišteni nazivi kolačića: moove_gdpr_popup

Google Analytics

Svrha: Izvođenje

Zadržavanje: Od sesije do dvije godine

Opis kolačića: Koristimo Google Analytics, uslugu web analitike koju pruža Google. Google Analytics upotrebljava kolačiće koji nam omogućuju analizu korištenja naše web-lokacije i sastavljanje izvješća o aktivnostima web-lokacije i korištenju interneta.

Korišteni nazivi kolačića: ga, gid, _gat, _gaexp, _utm, __utmc, UTMD, _utmv, __utmz, _gat_gtag_UA_ID, gadwp_wg_default_view, gadwp_wg_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_ir_default_metric

Izjava o privatnosti: https://policies.google.com/privacy

Currency Switcher

Svrha: Promjena valute u našoj web trgovini

Zadržavanje: Od sesije do dvije godine

Opis kolačića: Ovaj kolačić koristimo kako bi našim korisnicima omogućili promjenu valute u dućanu iz Kune u Euro i obrnuto.

Korišteni nazivi kolačića: wmc_current_currency

JetPack

Svrha: Ovaj kolačić je postavljen za praćenje statistika posjećenosti naše web stranice

Zadržavanje: Od sesije do dvije godine

Korišteni nazivi kolačića: tk_tc, tk_qs, tk_ai, jetpackState

Auto Optimize

Svrha: Ovaj kolačić omogućuje agregiranje, uklanjanje i skrivanje skripti i stilova. Također ubrizgava CSS u glavu stranice prema zadanim postavkama, premješta i odgađa skripte u podnožje i minificira HTML. To znači da ubrzava web-mjesto i stoga se može smatrati funkcionalnim kolačićem

Zadržavanje: 365 dana

Korišteni nazivi kolačića: autoptimize_feed

WordPress

Svrha: WordPress kolačić za prijavu

Zadržavanje: 30 dana

Opis kolačića: Kolačić koji Vas drži prijavljenima na našoj web stranici.

Korišteni nazivi kolačića: _wordpress

Facebook

Svrha: Personalizirani oglasi

Zadržavanje: 365 dana

Opis kolačića: Facebook koristi kolačiće za ciljanje korisnika pomoću personaliziranih oglasa.

Korišteni nazivi kolačića: fbm_, actppresence, sb, csm, c_user, frstxs, datr, fbp

Izjava o privatnosti: https://www.facebook.com/policy/cookies

Twitter

Svrha: Ciljanje korisnika s prilagođenim oglasima

Zadržavanje: 365 dana

Opis kolačića: Twitter prati korisnike da ih cilja prilagođenim oglasima.

Korišteni nazivi kolačića: metrics_token

Izjava o privatnosti: https://twitter.com/en/privacy

Linkedin

Svrha: Linkedin postavlja kolačiće za praćenje korisnika

Zadržavanje: Od sesije do dvije godine

Korišteni nazivi kolačića: X-LI-IDC

Google Plus

Svrha: Kolačić za Google Plus prati ponašanje posjetitelja pri pregledavanju u svrhu personaliziranih oglasa i za optimizaciju vremenske trake. Također pruža mogućnost razmjene informacija

Zadržavanje: 365 dana

Korišteni nazivi kolačića: OGPC, SID, HSID, SSID, APISID, SAPISID, CONSENT, SNID, NID

Whatsapp

Svrha: WhatsApp je cross platform usluga pogodna za pametne telefone i računala, zaštićena enkripcijom od kraja do kraja

Zadržavanje: 365 dana

Korišteni nazivi kolačića: _whatsapp

Izjava o privatnosti: https://www.whatsapp.com/legal/#privacy-policy

Instagram

Svrha: Personalizirani oglasi

Zadržavanje: 365 dana

Opis kolačića: Instagram koristi kolačiće za ciljanje korisnika s personaliziranim oglasima

Korišteni nazivi kolačića: fbm_, actppresence, sb, csm, c_user, frstxs, datr, fbp

Google Fonts

Svrha: Mijenjaje fontova na stranici

Zadržavanje: Od sesije do dvije godine

Korišteni nazivi kolačića: tcb_google_fonts

Google Recaptcha

Svrha: Ovaj kolačić služi za provjeravanje stvarnih korisnika i botova

Zadržavanje: Od sesije do dvije godine

Opis kolačića: Pomoću ovog kolačića doznajemo da li stranicu koristi stvarni korisnik ili bot.

Google Maps

Svrha: Kolačić Google karata

Zadržavanje: 30 dana

Opis kolačića: Kolačić Google karata za praćenje pojedinačnih korisnika.

YouTube

Svrha: YouTube kolačić za praćenje pojedinačnih korisnika

Zadržavanje: 30 dana